May 17, 2018 at 1:11 am

Ju dhembin thembrat në mëngjes apo kur qëndroni në këmbë? Kjo është ajo çfarë duhet të dini!

Shpeshherë shëndeti i këmbëve është ai që lihet më shumë në harresë, pra anashkalohet. Megjithatë, duhet të dini që dëmtimet e ligamenteve të këmbëve, mund të jenë shumë më të rënda sesa ju arrini ta imagjinoni.

Në rast se keni dhimbjeve të thembrave apo shputave të këmbëve, kjo është ajo që duhet të dini, si edhe disa këshilla për t’i parandaluar.

Një nxehje e vogël;
Nxehja para çdo pune fizike ose stërvitje është thelbësore sepse mbron tendinat dhe muskujt tuaj nga lëndimet e ndryshme.

Ushtrime të rregullta;
Ju duhet të keni një peshë të shëndetshme dhe të ushtroni vazhdimisht aktivitete.

Mbështetja e duhur e këmbëve;
Është shumë e rëndësishme të vishni këpucët e duhura për shëndetin e mirë të këmbëve. Ndihmon këmbët tuaja të qëndrojnë në një pozitë të sigurt duke siguruar mbështetjen e duhur.

Ruajtja e peshës trupore;
Kontrolloni peshën tuaj të trupit për të shmangur presionin shtesë mbi këmbët, të cilat mund të shkaktojnë dhimbje.

Pushoni;
Sigurohuni që këmbët tuaja të mos ekspozohen vazhdimisht ndaj lëvizjes dhe presionit. Sigurohuni që të pushoni sa herë që të mundni.

Shperndaje në Facebook.