May 19, 2015 at 8:59 pm

Kjo pike në trupin tonë largon te gjitha dhimbjet


oil
Si rezultat i mënyrës bashkëkohore të jetesës, shumë prej nesh merren me stresin në baza ditore. Përveç  nervozes dhe  mërzitjes, stresi shkakton simptoma të shumta fizike të tilla si dhimbje koke, mungesa e energjisë, imunitet të dobët dhe madje  edhe ne sistemin e tretjes i ka problemet e lidhura.

Ka disa pika kundër stresit në trupin e njeriut të cilat mund të ju ndihmojnë të shpëtoni nga tensioni .

Ne po flasim për metodën kineze të trajtimit të quajtur akupunkturë transmeton qiriu.net

Ju mund të kapërceni dhimbjen e kokes, pagjumësine, probleme të tretjes dhe nervozizmin brenda disa minuta vetëm duke bere presion mbi këtë pikë.

Kjo pikë quhet ‘Shen Men’ dhe është e vendosur në pjesën e sipërme të llapës se veshit. Ju mund të stimuloni këtë pike duke i bere masazh. Përkthimi aktual i ‘Shen Men’  është “Dera e Xhenetit”. Duke stimuluar këtë pikë ju do të jeni në gjendje për të forcuar imunitetin tuaj, rritjen e energjisë dhe për të zvogëluar stresin dhe dhimbje.

Përveç kësaj, ndiqni udhëzimet për të stimuluar  presion ne ‘Shen Men’, e cila relakson si trupin dhe shpirtin:

1. Merrni një shtupë dhe shtypni pikën e  veshit dhe butësisht beni masazh atë.. Frymoni ngadalë dhe thellë dhe ëgjoni frymmarjen tuaj.

2. Frymoni ngadalë dhe thellë dhe të dëgjoni frymemarjen tuaj.

3. Mbani shikimin në të majtë, ndërsa merni frymë në dhe kur leshoni ate, sigurohuni që ju të shikoni në të djathtë, por pa e kthyer kokën tuaj.

4. Menjëherë, ju do të vini re si trupi juaj është i relaksuar ndersa simptomat e stresit jane larguar

Këshilla të tjera:

– Ju mund të masazhoni këtë pikë  me majë të gishtave tuaj.

– Masazhi ne piken ‘Shen Men’ perdoret çdo here që ju ndjeheni nën stres.

– Ju mund ta përsërisni këtë procedurë në baza ditore para se të shkoni në shtrat.

Shperndaje në Facebook.