June 12, 2018 at 12:24 am

Si të shpëtojmë jetën e fëmijës në 60 sekonda, informacion që të gjithë prindërit duhet ta dinë

Një studim i ri i bërë me 2,000 prindër zbulon se miliona jetë të fëmijëve janë në rrezik, sepse nënat dhe baballarët e tyre nuk kanë aftësitë e duhura për të shpëtuar jetën.

Është e frikshëm që një në pesë prindër kanë gjetur veten në situatën ku fëmija i tyre kishte nevojë për ndihmë urgjente të parë – por 11% i kap paniku dhe ngrijnë, duke i bërë ata të paaftë për të ndihmuar.

Vetëm 31% e prindërve dinin se si të ndihmonin fëmijën e tyre gjatë këtij emergjence, ndërsa 38 përqind ishin të bindur se fëmija i tyre do të vdiste dhe një në pesë ishin të shqetësuar se do të mbeteshin të plagosur. “Dhënia e ndihmës së parë një fëmije mund të jetë e frikshme, por jo aq e frikshme sa të mos dish se çfarë të bësh.

Ne duam të sigurojmë prindërit që mund të mësojnë shpejt bazat e ndihmës së shpejtë, gjë që mund të ndihmojë nëse fëmija ose dikush tjetër sëmuren. “Por prindërit kanë identifikuar se nëse shpenzoni vetëm një minutë në ditë për të mësuar ndihmën e parë dhe si të minimizojnë rreziqet nëse fëmija i tyre pëson aksident ose ka nevojë për ndihmë mjekësore. Isobel Kearly, Zyrtar Kombëtar i Trajnimit në St John Ambulance, tha: “Këto video janë një pikënisje e shkëlqyeshme për ndihmën e parë të prindërve dhe theksoj sa e lehtë dhe e shpejtë është të mësosh këto aftësi thelbësore për të shpëtuar jetën.

“Sapo prindërit të dinë se çfarë duhet të bëjnë, ata do të kenë besim të marrin masa shpejt dhe të veprojnë nëse duhet. Ndiqni videot të Channel Mum’s website, që përfshijnë teknikat e ndihmës së parë dhe shenjat dhe simptomat e sëmundjeve të zakonshme.

Shperndaje në Facebook.